Om oss

B-KS as ble startet av to branningeniører fra Høyskolen i Haugesund i 2010, Lars Petter Kåvenes og Håkon Sundene. Idéen deres var å etablere et rådgivningsfirma med kunden i fokus, hvor oppdragsgiver skulle ha en fast kontaktperson å forholde seg til, samtidig som løsninger skal diskuteres og forklares nøye så kunden kan velge den løsningen som passer best for den enkelte.

Firmaet ønsket seg en sentral rolle innen rådgivningsbransjen på Østlandet, hvor de har opparbeidet seg en kunde portefølje og rammeavtaler. De plasserte seg dermed fra første dag i Oslo og Fredrikstad. I 2012 startet vi arbeid innen konstruksjonssikkerhet, og året etter ble det åpnet nytt kontor i Kristiansand. B-KS har nå kunder og oppdrag fra Kirkenes i Nord til Kristiansand i Syd.

I B-KS har vi tre Sivilingeniører med Mastergrad fra Høyskolen i Narvik, som utdanner studenter til en felles forståelse av alle fag som inngår i en byggefase. Dette er noe vi prøver å videreføre i vårt firma ved å ha en god tverrfaglig dialog for å komme fram til en fleksibel løsning. 

Vi leverer tilstandsvurderinger og prosjekteringer i begge fag og har en dynamisk forståelse av fagene. B-KS utfører simuleringsoppdrag for små og store kunder. B-KS bruker simulering som et konservativt hjelpemiddel for å bekrefte eller vurdere løsninger som er ønsket benyttet. B-KS har benyttet simuleringsverktøy for reaktoren på Kjeller (IFE), ishallen på Lørenskog m.m. og man jobber nå med flere bygg som skal omprosjekteres eller vurderes om dagens sikkerhet nivå er tilstrekkelig ved hjelp av rømning- og brannsimulering.

I tillegg ser vi i B-KS nødvendigheten for flerspråklig samarbeid og vi kan dermed tilby våre tjenester i form av brannprosjektering og tilstandsrapporter på engelsk for et mer internasjonalt publikum eller samarbeid.

Ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med!