Hotell Fredrikstad

Nygaardsgaten 9, Fredrikstad

Oppdragsgiver: Gjensidige AS
Gjennomført: Brannteknisk prosjektering
Prosjekt år: 2020

Om bygget:
Oppdraget omfattet en brannteknisk prosjektering i forbindelse med renovering av Fredrikstad Hotell. Bygget er fra 1900- tallet, og var opprinnelig en leilighetsgård som på 1980-tallet ble ombygget til hotell. Hotellet har vært utsatt for hærverk på sprinkleranlegget der samtlige etasjer er utsatt for vannskader, med unntak av loftet. Store deler av innredningen er revet ut og denne prosjekteringen tar for seg branntekniske krav ifm. renovering. Grunnet alderen til bygget og av praktiske og økonomiske årsaker lar det seg ikke gjøre å tilfredsstille enkelte krav til TEK17 med tilhørende veiledning. Renoveringen ble delt i to rapporter hvor den ene tar for seg kjeller og 1.etg, mens den andre rapporten tar for seg 2-4 etg.

I rapporten er det omtalt mindre fravik som er vurdert ut i de respektive kapitlene. Fravikene omhandler at trapperom i risikoklasse 6 skal i utgangspunktet utføres som Tr2, som vil si at trapperom er skilt ut som egen branncelle med mellomliggende rom/sluse mellom trapperom og bruksenhet. Mellom kjeller og 1.etg er det to trapperom hvor kun ett av to er utført med Tr2 løsning. Det andre fraviket går ut på bruk av brennbare materialer i brannklasse 3, dette fraviket havner under «utenfor praktisk og økonomisk ramme» da bæresystem og sekundærbærene bygningsdeler i teorien må byttes ut med ubrennbare konstruksjonsmaterialer.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle