Moer Sykehjem, Ås

Tunveien 2, Ås

Oppdragsgiver: Betongmast Østfold AS
Gjennomført: Brannteknisk prosjektering
Prosjekt år: 2019

Om bygget:
Oppdraget omfattet en brannteknisk prosjektering i forbindelse med utvidelse av Moer sykehjem i Ås. Moer sykehjem sto ferdig i 2007 og skulle utvides ytterligere med 40 nye beboerrom.

Sykehjemmet skulle være i fulldrift, selv under hele byggeperioden, dette ville si at sykehjemmet skulle ha fri adkomst for ansatte, besøkende, ambulanser, varelevering etc. Bygget består av to etasjer med boenheter og en etasje med kapell, garderober, tekniske rom og lager. Sykehjemmet har totalt 3 etasjer. Den totale grunnflaten til hele bygningsmassen er ca. 6200 m2, mens det nye tilbygget er ca. 2000 m2 av disse.

Til dette prosjektet ble det utført en fraviksvurdering basert på NS-3901 med noen lempelser fra standarden da omfanget a fraviket anses å være særdeles begrenset. Fravikene omhandler bruk av trebaserte plater i branncellevegger forutsatt at det monteres to lag gips på utsiden og ventilasjonsanlegget baseres på «trekk ut» prinsipp, men der brannisolering av ventilasjonskanaler utgår.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle